Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Άστρο λαμπρό τους οδηγεί..!




Ἄγγελοι μετὰ ποιμένων δοξολογοῦσι
Μάγοι δὲ μετὰ αστέρος ὁδοιποροῦσι
Δι’ ἡμᾶς γὰρ ἐγεννήθη παιδίον νέον
ὁ πρὸ αἰώνων Θεός.»
(Μέρος υμνογραφίας του Ρωμανού του Μελωδού για την γέννηση του Θεανθρώπου)

Δύο χιλιάδες οχτώ χρόνια αργότερα, την ίδια χρονική περίοδο, στην ίδια περιοχή ( Βηθλεέμ - Ιεροσόλυμα) οι δοξολογίες των αγγέλων αντικαταστάθηκαν από σειρήνες πολέμου και η λάμψη του Άστρου φωτεινού εξ' Ανατολής που οδηγούσε τους Μάγους, φέροντες δώρα, προς τα Ιεροσόλυμα συνοδεύεται πια από κρότους, καπνούς, πόνο και δάκρυα.

Το ισραηλινό σφυροκόπημα εναντίον –αδιακρίτως- στρατιωτικών στόχων και αμάχων συνεχίζεται για δεύτερη μέρα. Στην κόλαση αίματος της Γάζας έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής (23:13 - 29/12/2008) 345 άνθρωποι – στρατιωτικοί, άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, ενώ 800 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Γάζας, στα οποία τα φάρμακα και το νερό τελειώνουν -σύμφωνα με το BBC.

Ο πληθυσμός της Γάζας που αριθμεί 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους ήδη βρίσκεται σε πολύ δυσμενή κατάσταση λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού αντιμετωπίζοντας τεράστιες ελλείψεις στα αναγκαία για τη διαβίωση. Όμως οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι η ισραηλινή επίθεση θα προκαλέσει «ανθρωπιστική κρίση» στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το BBC, οι ισραηλινοί προσπαθούν να αποκόψουν τον πενιχρό ανεφοδιασμό της αποκλεισμένης περιοχής, καταστρέφοντας τα τούνελ ανεφοδιασμού. Σύμφωνα με το Ισραήλ, έχουν καταστραφεί 40 περάσματα.

Από την πλευρά της UNRWA,έχει σταματήσει αναγκαστικά η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε 750.000 κατοίκους. Η υπηρεσία του ΟΗΕ γνωστοποίησε στο Reuters πως ελπίζει να μπορέσει να «περάσει» 10 φορτηγά με ιατροφαρμακευτικό υλικό που χρειάζεται άμεσα, την Κυριακή. Την ίδια στιγμή στα νοσοκομεία της Γάζας – που περιθάλπονται οι τραυματίες των βομβαρδισμών- τα εφόδια τελειώνουν.

Μεγάλη ανάγκη υπάρχει ακόμη για αίμα.
Μεταξύ των θανάτων αμάχων βρίσκονταν και επτά έφηβοι σπουδαστές στο σχολείο της UNRWA. Τα παιδιά βρήκαν το θάνατο περιμένοντας το λεωφορείο που θα τους επέστρεφε από το σχολείο. Ο εκπρόσωπος του σχολείου Christopher Gunness δήλωσε: «Ο θάνατος είναι παντού αυτό το πρωινό».

Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στα σύνορα μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου καθώς παλαιστίνιοι πρόσφυγες που προσπαθούσαν να περάσουν δέχτηκαν τους πυροβολισμούς των Αιγυπτίων φυλάκων εναντίον τους. Αναφέρθηκαν – σύμφωνα με το BBC – πολλοί τραυματισμοί. Στο μεταξύ ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί τη Χαμάς ότι δεν αφήνει τους τραυματισμένους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Γάζα και να τους παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Τρομοκρατία και διεθνής απαξίωση μιας παγκόσμιας κρίσης! Τα αντανακλαστικά της Ε.Ε. ανύπαρκτα, για μια ακόμη φορά (περίπτωση της Ρωσικής εισβολής στη Νότια Οσετία της Γεωργίας). Πολιτική και διπλωματία εξαφανίζονται προκειμένου να υπάρξει μια συντονισμένη εξυπηρέτηση συμφερόντων εις βάρος ενός λαού, ενός έθνους καλύτερα.

Όλοι μας έχουμε κρυφτεί στην φάτνη μας προσπαθώντας να κρυφτούμε από τον δικό μας, τον σύγχρονο, Ηρώδη .Τα "δώρα" των σημερινών "Μάγων" είναι δεν θα φτάσουν ποτέ σε εμάς γιατί δεν θα βρουν ποτέ ξανά τον δρόμο προς εμάς. Οι "Μάγοι" των Χριστουγέννων μεταμορφώθηκαν σε κακές Μάγισσες παραμυθιού που ορίζουν την ζωή μας και εμείς τρέχουμε αβοήθητοι στο δάσος τους ξεσπώντας την οργή μας στα δέντρα και στα υπόλοιπα έμβια όντα , να δείξουμε τάχα την ανωτερότητά μας και ότι δεν είμαστε μόνο πιόνια αλλά και κυρίαρχοι! Να διατηρήσουμε την ψευδαίσθηση του ελευθέρου, αυτόνομου, ανεξάρτητου όντος που βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Μάταιά όμως προσπαθούμε γιατί αποδεικνύουμε καθημερινά ποιοί είμαστε και τί είμαστε ικανοί να κάνουμε. Είμαστε αβοήθητοι απέναντι στους ίδιους μας τους εαυτούς ..

Ev'rybody's talkin' 'bout
Revolution, Evolution, Masturbation, Flagellation,
Regulation,
Integrations, mediations, United Nations,
congratulations
All we are saying is give peace a chance
All we are saying is give peace a chance

(John Lennon, Give peace a chance)

Δεν υπάρχουν σχόλια: